Bilfotografering

Bilfotografering och motorcykelfotografering är en viktig del i försäljningen av fordon och snygga bilder är ofta avgörande för var kunden väljer att starta sin köpprocess.
Med rätt belysning och kamerautrustning blir fotograferingen enkel vilket gör att du och din personal snabbt kan skapa professionella bilder som säljer.

Kontakta oss så berättar vi hur du på enkelt sätt kan höja din bildkvalitet och skapa säljande bilder. Vi sätter samman rätt utrustning anpassad efter dina önskemål och behov.
E-post: info@aifo.se | Tel 08-720 06 45

 

vilken väljer du?

Försäljning av begagnade bilar startar oftast med att kunden  söker på olika sajter på internet. Det är lätt att förstå vikten av bra information i form av tydliga bilder när en kund är beredd att resa långt för att titta på ett objekt.

Vid försäljning av begagnade och även nya motorcyklar gäller samma regler. Olika objekt jämförs med varandra hemma innan beslut fattas om vilka motorcyklar som är värda en resa för att se drömhojen.

Här hittar du prisuppgift för utrustning anpassad för dig som fotograferar flera bilar varje dag.

Här hittar du prisuppgift för utrustning anpassad för dig som fotograferar flera daga i veckan.

Video - Bilfotografering

Video - Motorcykelfotografering

Skapa en fotostudio

En fotostudio kan se ut på många sätt beroende på tillgång på yta och lokalens utseende.
Stor fördel är om samma yta kan användas för all fotografering så att belysningen kan ha fast montering. Det skapar förutsättning till enhetlig bildproduktion över lång tid vilket ger professionellt intryck.

 

Placering av ljuskällor

Antal och placering av ljuskällor kan man anpassa efter lokalens storlek och utformning. Vid fotografering av bilar brukar vi rekommendera att fyra ljuskällor används. Det ger ett jämt ljus på hela bilen.

För motorcykelfotografering räcker det ofta med två ljuskällor eftersom motivet i de flesta fall är mindre jämfört med bilfotografering.

Använd studioblixt

Oavsett om fotograferingsytan påverkas av infallande dagsljus eller ej så har studioblixtar klar fördel jämför med t.ex. LED- eller Halogenljus.
Studioblixten har ljusstyrka som vida överstiger dagsljuset vilket gör att exponering och bildresultat enkelt kan upprepas oavsett väder. Dessutom finns stort utbud av ljusformare som gör att en personlig bildstil kan skapas.

Fotograferingsstation

Vi rekommenderar alltid att använda systemkamera för denna typ av fotografering. Det ger möjlighet att välja objektiv passande motiv och fotograferingsyta samt att göra manuella inställningar som kan låsas.
I vårt utbud hittar du studioblixtar som passar din ambition samt tillbehören som ger snabbt och säkert arbetsflöde.

Kommentarer från bilhandlare som installerat Elinchrom studioblixtar

"Innan installationen av studioblixtar var det ingen av säljarna som tyckte fotograferingen av begagnade bilar var kul utan endast ett nödvändigt ont. Nu tycker alla det är roligt vilket gör att fler bilder tas av varje objekt och alla känner sig som proffsfotografer!"

"Bilderna blir så bra att även de lite mer slitna bilarna ser fantastiskt bra ut på bild."