Studio- och Fototillbehör

Gråkort

Manfrotto gråkort används för att vitbalansera kameran samt för att få en korrekt exponering. Rätt använt kommer gråkortet förbättra kamerans bildresultat tack vare att bilderna fångas med rätt färgåtergivning och exponering direkt vid fotograferingstillfället. Manfrotto Ezybalance gråkort finns i tre storlekar och är hopvikbara (samma typ av konstruktion som Lastolite reflexskärmar). Ezybalance kan användas direkt vid fotograferingstillfället för att justera kamerans manuella vitbalans eller så fotograferar man en referensbild där Ezybalance finns med på bilden som hjälp när bilden bearbetas i ett bildredigeringsprogram.

Softboxar

Manfrotto Ezybox Pro bygger på samma grundidé som de klassiska hopvikbara reflexskärmarna vilket ger en softbox som är enkel att transportera, montera och demontera. Softboxen är universell och passar både kamerablixtar och studioblixtar. Ezybox Pro finns i flera storlekar och former, raster finns som tillbehör.

Manfrotto har tillbehören som skapar magiska bilder.

Tillbehör kamerablixtar

Med en softbox på din kamerablixt får du en professionell och snygg ljussättning, lämplig för porträttfotografering etc. Manfrotto har softboxar som passar de flesta speedlites och är kompakta nog för att användas med blixten monterad på kameran. I Manfrotto sortiment finns också TTL-blixtkablar vilket gör det möjligt att flytta blixten från kameran med bibehållen automatik.

Paraplyer

Fördelarna med paraply som ljusformare är många. De är enkla att ta med och fälla upp/ned samt passar både kamerablixtar och studioblixtar. Manfrotto har ett brett sortiment av paraplyer i olika storlekar och ytor. Välj ett transparent paraply (ljuset skjuts igenom paraplyduken) om du vill placera ljuskällan nära objektivet. Det vita paraplyet eller silverparaplyet passar utmärkt när ljuset ska falla jämnt över stora ytor. Finns i kompletta kit med blixthållare, stativ och väska.

Blixthållare - Tilthuvud

Ett vinkelbart fäste gör det möjligt att placera kamerablixten på ett belysningsstativ med ett paraply samtidigt som det går att vinkla blixt/paraply som en enhet. Finns i flera versioner med fästen för upp till fyra blixtar samt koppling för att utlösa flera kamerablixtar från en sändare.

Mark Cleghorn visar hur du använder Manfrotto EzyBalance gråkort

Bakgrundshållare - Stativ

Manfrotto har tillbehören som håller studiobakgrunden på plats. För pappersbakgrunder och stora tygbakgrunder finns set med stativ och bom. Till Manfrotto hopvikbara tygbakgrunder med stålram används den geniala magnetiska hållaren vilken monteras i toppen på ett belysningsstativ.

Studiotillbehör - Posering

Manfrotto har flera varianter på poseringstillbehör som både förenklar uppställning och gör det säkrare för motiven. Poseringstuber förvaras inuti varandra, finns i flera olika höjder och med olika överdrag. Klassika Baby Poser är ett måste för alla som fotograferar barn som ännu inte börjat gå. Baby Poser ger barnet bra stöd, både för liggande och sittande poseringar.