Studio- och Fototillbehör

Produktfotografering

Lastolite har mängder med smarta lösningar för fotografera professionella produktbilder på enkelt sätt.
Lilla ePhotomaker passar utmärkt för att t.ex. ta snygga bilder av modellbygget.
Lastolite Cubelite och Studio Cubelite gör det möjligt för det mindre företaget att fotografera säljande produktbilder till webb  och katalog.

Softboxar

Lastolite Ezybox II bygger på samma grundidé som de klassiska hopvikbara reflexskärmarna vilket ger en softbox som är enkel att transportera, montera och demontera. Softboxen är universell och passar både kamerablixtar och studioblixtar.
Ezybox II finns i flera storlekar och former, raster finns som tillbehör.

Lastolite by Manfrotto erbjuder ett brett utbud av softboxar anpassade för de flesta blixtmärken.

Tillbehör kamerablixtar

Med en softbox på din kamerablixt får du en professionell och snygg ljussättning, lämplig för porträttfotografering etc. Lastolite har softboxar som passar de flesta speedlites och är kompakta nog för att användas med blixten monterad på kameran.
I Lastolites sortiment finns också TTL-blixtkablar vilket gör det möjligt att flytta blixten från kameran med bibehållen automatik.

Paraplyer

Fördelarna med paraply som ljusformare är många. De är enkla att ta med och fälla upp/ned samt passar både kamerablixtar och studioblixtar. Lastolite har ett brett sortiment av paraplyer i olika storlekar och ytor.
Välj ett transparent paraply (ljuset skjuts igenom paraplyduken) om du vill placera ljuskällan nära objektivet. Det vita paraplyet eller silverparaplyet passar utmärkt när ljuset ska falla jämnt över stora ytor.
Finns i kompletta kit med blixthållare, stativ och väska.

Blixthållare - Tilthuvud

Ett vinkelbart fäste gör det möjligt att placera kamerablixten på ett belysningsstativ med ett paraply samtidigt som det går att vinkla blixt/paraply som en enhet. Finns i flera versioner med fästen för upp till fyra blixtar samt koppling för att utlösa flera kamerablixtar från en sändare.

Gråkort

Lastolite gråkort används för att vitbalansera kameran samt för att få en korrekt exponering. Rätt använt kommer gråkortet förbättra kamerans bildresultat tack vare att bilderna fångas med rätt färgåtergivning och exponering direkt vid fotograferingstillfället.
Lastolite Ezybalance gråkort finns i tre storlekar och är hopvikbara (samma typ av konstruktion som Lastolite reflexskärmar). Ezybalance kan användas direkt vid fotograferingstillfället för att justera kamerans manuella vitbalans eller så fotograferar man en referensbild där Ezybalance finns med på bilden som hjälp när bilden bearbetas i ett bildredigeringsprogram.

Mark Cleghorn visar hur du använder Lastolite EzyBalance gråkort

Bakgrundshållare - Stativ

Lastolite har tillbehören som håller studiobakgrunden på plats. För pappersbakgrunder och stora tygbakgrunder finns set med stativ och bom.
Till Lastolite hopvikbara tygbakgrunder med stålram används den geniala magnetiska hållaren vilken monteras i toppen på ett belysningsstativ.

Studiotillbehör - Posering

Lastolite har flera varianter på poseringstillbehör som både förenklar uppställning och gör det säkrare för motiven.
Poseringstuber förvaras inuti varandra, finns i flera olika höjder och med olika överdrag. Klassika Baby Poser är ett måste för alla som fotograferar barn som ännu inte börjat gå. Baby Poser ger barnet bra stöd, både för liggande och sittande poseringar.