Fotobakgrunder

Manfrotto erbjuder ett brett sortiment av studiobakgrunder i olika material. De populära pappersbakgrunderna finns i mängder av färger och nyanser, den smått geniala HiLite gör det möjligt att frilägga hela motiv i mindre studios. De hopvikbara tygbakgrunderna är föredömligt portabla för resande fotografer. Manfrotto har dessutom ett brett sortiment av Chromakey-bakgrunder för enkel friläggning av både stillbild och film.

Pappersbakgrunder

Att använda bakgrundspapper som fotobakgrund är både ekonomiskt och flexibelt.  Aifo lagerför alla nyanser och färger som Manfrotto erbjuder i bredd 2,72 meter samt bredd 3,55 meter. Det gör oss till den största leverantören av bakgrundspapper i Norden. Manfrotto Pappersbakgrunder »

Vinylbakgrunder

Som ett alternativ till pappersbakgrunder finns vinylfonder i olika bredder. Fördelen  med vinylbakgrund är att den är slitstark och enkel att torka av. Vinylbakgrunderna levereras på kraftig aluminiumkärna. Manfrotto Vinylbakgrunder »

Tygbakgrunder

Manfrotto har ett mycket brett utbud av tygbakgrunder i olika ytor, storlekar och utföranden. Tygbakgrunderna är mycket populära bl.a. för att de är enkla att transportera och använda samt att de snabbt kan ändra stil genom olika ljussättning, bländarval m.m. Manfrotto tillverkar tygbakgrunder som kan hängas draperat samt tygbakgrunder monterade på en hopvikbar metallram (collapsible).

HiLite

Det är lätt att förstå varför Manfrotto HiLite- bakgrunderna är omåttligt populära bland både event- och studiofotografer. Tack vare den geniala konstruktionen  där ljuskällan placeras på sidan riktad in i HiLite, kan motivet stå så nära som 40 cm från bakgrunden utan att HiLite skuggas eller blir ojämn i ljusstyrkan. Det gör friläggning av motiv möjligt även i mindre lokaler. Manfrotto HiLite kan enkelt vikas ihop vilket gör den idealisk för den portabla studion och uppfälld bär den sin egen konstruktion

Panoramabakgrunder

Manfrotto Panorama-bakgrunder passar lika bra för både stillbilds- och filmfotografering genom sin storlek och varierande form. Mycket stabil och enkel konstruktion som är lätt att transportera och montera upp. Bakgrunden har tre sektioner som kan justeras efter golvyta och önskade vinklar på hörn. Max bredd är 4 meter, höjd 2.3 meter.

Chroma key

Chroma key eller Green Screen / Blue Screen är en teknik som låter dig byta en färg eller färgskala i en rörlig bild eller stillbild mot en annan bakgrund/bildkälla. Ett av de vanligaste exemplen är en människa som man placerar framför en enfärgad skärm eller duk. Bakgrunden byts sedan ut mot valfri miljö. Manfrotto och Colorama har ett brett utbud av storlekar och material. Pappersbakgrund passar perfekt när en tillfällig lösning krävs. Ger en mycket slät yta och är enkel att hantera. Vinyl fungerar på samma sätt som papper men är enkel att rengöra efter användning. Tyg finns i ”lösvikt” samt med smart hopvikbar metallram, likt Manfrotto reflexskärmar, en perfekt lösning för den mobila studion.