Skyport

Skyport är Elinchroms radiosystem för triggning och styrning av blixtar från kamera, dator eller Smartphone.
Samtliga senare blixtmodeller från Elinchrom har inbyggd Skyport som ger utökad funktionalitet och enkel hantering.

Elinchrom Transmitter Pro

Tristan Shu Hi-Sync   1/4000 sek   f/2.0    ISO 200

Skyportsystemet

Elinchrom Skyport består av många beståndsdelar vilket gör systemet mycket mångsidigt.
Alla senare blixtmodeller från Elinchrom har Skyport inbyggd vilket gör Elinchrom unikt på marknaden. Skyport kan bl.a. användas för triggning av blixt, reglering av blixtstyrka och t.o.m. uppdatering av blixtens programvara (gäller vissa modeller). För blixtmodeller som inte har Skyport inbyggt finns en universell mottagare vilket gör det enkelt att kombinera olika typer av blixtar.

Skyport Plus

Elinchrom Skyport Plus finns som både sändare och mottagare och kan användas tillsammans med de flesta blixtar på marknaden.
Skyport Transmitter Plus  är mycket enkel att hantera och har räckvidd upp till 200 meter med senare versioner av Skyport mottagare. Sändaren ansluts via kamerans blixtsko eller via kabel.
Skyport Receiver Plus är en mångsidig mottagare som kan anslutas till studioblixtar via kabel samt till speedlites via blixtsko. Mottagaren kan monteras på stativ med 1/4" gänga eller på tiltleder med blixtsko.

Transmitter Pro

Elinchrom Transmitter Pro är en ny generation Skyport med egenskaper som för alltid förändrar sättet att fotografera med studioblixt. Kommunikationen mellan sändare och blixt är tvåvägs vilket innebär att varje uppkopplad blixt kan regleras individuellt eller i grupp och inställd uteffekt visas på Transmitter Pro's display.

Transmitter Pro ger gränslös kreativ frihet med möjlighet att välja slutartider upp till 1/8000 sek i kombination med en serie Elinchrom studioblixtar.

Transmitter Pro finns i följande versioner:

  • EL-19366 Transmitter Pro - Canon »
  • EL-19367 Transmitter Pro - Nikon »
  • EL-19371 Transmitter Pro - Sony »
  • EL-19372 Transmitter Pro - Olympus/Panasonic »
  • EL-19337 Transmitter Pro - Fuji »
  • EL-19336 Transmitter Pro - Pentax »

Vi testar Transmitter PRO

John Hagby har testat Transmitter Pro under modellfotografering. Elinchrom Transmitter Pro ger gränslös kreativ frihet med möjlighet att välja slutartider upp till 1/8000 sek i Hi-Sync läge. Se filmen och bli lika fascinerad som John över hur fantastisk Transmitter Pro fungerar och möjligheterna som öppnar sig med äkta Hi-Sync fotografering

Elinchrom StUDIO Software

Vill du styra dina Elinchrom från din dator?

Ladda hem Elinchrom Studio Software (gratis) och anslut modulen Elinchrom Bridge till din dator. Elinchrom Studio Software är ett kraftfullt verktyg som tillåter dig att styra din blixtutrustning från Elinchrom direkt från din dator. Förutom tillgång till alla avancerade funktioner visar Elinchrom Studio Software om dina blixtar är i behov av mjukvaruuppdatering och du kan spara blixtarnas inställningar så du enkelt kan upprepa ett återkommande fotograferingsjobb.

Elinchrom Bridge & Elinchrom Studio Software for MacOS and Windows.