Paul Lindqvist

Fotograf Paul Lindqvist tar lätt till sig ny teknik och har förmågan att använda den för att nå fantastiska bildresultat.
Oavsett om det är en maträtt eller ett företagsporträtt som ska avbildas så tillför Paul motivet det lilla extra som höjer bilden utöver det vanliga.

Paul introducerades till fotografering genom en kurs på gymnasiet men kanske var det ointresset att tillbringa tid i mörkrummet som gjorde att den stora passionen för foto lät dröja.

När Paul fick sitt första barn 2002 köpte han en digitalkamera och den digitala tekniken passade honom perfekt. I takt med att kameran gick varm så ökade också intresset för ljussättning och snart införskaffades ett studioblixtset i form av Elinchrom Style FX 100/400.
Genom mycket övning och experimenterande med kamera och ljus kände Paul 2007 att han var mogen att starta eget vid sidan av sitt ordinarie arbete. Det första jobbet var att fotografera mat, vilket blivit en av Pauls specialiteter och signum. Efter några år med mycket bröllop- och porträttfotograferingar av privatpersoner kände Paul 2010 att det var dags att satsa 100% på fotograferingsyrket.

Idag är det kommersiella kunder som är uppdragsgivare och till 99% arbetar Paul on-location eller i hyrstudios när behovet finns. De flesta jobb är fotografering av mat, porträtt samt en del produkter.
Den stora passion för Paul är ljussättning med studioljus vilket tydligt syns i hans bilder. Varje fotografering planeras minutiöst för att nå bästa resultat.
Störst utmaning finner Paul i matfotograferingen där hans skicklighet som ljussättare kommer till sin rätt.

Paul har lätt att ta till sig ny teknik och all fotografering sker nästan uteslutande direkt in till dator vilket gör att kunden snabbt kan betrakta resultatet och arbetsflödet snabbas upp. Genom att använda Skyport programvara kan Paul enkelt återskapa tidigare ljussättningar när kunder behöver komplettera med nytt bildmaterial.

Se mer av Pauls bilder och följ hans arbetsvardag.
Fotograf Paul Lindqvist Webb »
Fotograf Paul Lindqvist Instagram »
Fotograf Paul Lindqvist Blogg »