John Hagby

Du kanske har mött Göteborgsbaserade fotografen John Hagby på någon av hans utbildningar eller på fotomässor? John är nämligen inte bara en duktig fotograf, han äger också förmågan att föra vidare sin kunskap och entusiasmera andra fotografer på sina utbildningar, seminarier och i sin roll som säljare av studioutrustning.

Som fotograf inspireras John mest av att fotografera människor där han briljerar med sin snygga och eleganta ljussättning.

John äger och driver företaget PictPro som erbjuder fotografiska tjänster.

Den stora drivkraften i Johns fotografering kommer från intresset av människor och konsten att få dem att trivas framför kameran. Detta kombinerat med kunskap och stor passion för ljussättning gör att personer som ställer sig framför Johns kamera lätt kan koppla av.

Genom att ha full kontroll på teknik och goda förkunskaper om den som ska porträtteras ger John motivet hela sin uppmärksamhet under fotograferingen. Tack vare stor kunskap inom ljussättning kan varje människas egenskaper och uttryck plockas fram och förstärkas.

”Varje fotografering är unik och jag måste snabbt kunna anpassa mig efter vad kunden vill berätta med sin bild” berättar John. ”Ljussättning behöver inte vara svårt. Det viktiga är att inte krångla till det utan ha full kontroll på teknik och ge min kund all uppmärksamhet.”

PictPro's hemsida

Facebook

Instagram

 


 

Aifo möter John Hagby