Jaanus Ree

Jaanus Ree är frilansande Estländsk fotograf med världen som sin arbetsplats. Genom att använda studioblixt och Hi-Sync skapar Janus fantastiska bilder.

Fotograf Jaanus Ree är pionjärer att använda studioblixt utomhus i kombination med extremt snabba slutartider. Med sin stora kreativitet och experimentlusta producerar han unika bilder från spännande miljöer.
Jaanus arbetar idag som fotograf för Red Bull och FIA World Rally Championship (WRC). Den största delen av året befinner han sig på resande fot till världens alla hörn. I hans packning finns alltid Elinchrom Ranger och Quadra batteriblixtar som han nyttjar på sitt eget speciella sätt.
Det är lätt att tro att en stor del i Jaanus bilder skapas i dator efter fotograferingen men så är inte fallet. Hans huvudarbetsgivare har som krav att ingen bildredigering eller justering får ske som förändrar bildens innehåll.

Titta på hans bilder och njut.

Se mer av Jaanus Ree på hans webb »

Följ Jaanus Ree på Facebook »

Pirita

Den fantastiska bildserien nedan kommer från en fotografering Jaanus Ree genomförde 1 december 2015 på i Pirita utanför Tallin. Tack vare två st Ranger RX med S-huvuden samt Hi-Sync kunde Jaanus skapa dessa dramatiska bilder under svåra väderförhållanden.
Läs mer om fotograferingen på hans blogg »

När vi nyligen träffade Jaanus (December 2015) och visade Elinchroms senaste fjärrstyrning Skyport Plus HS och batteriblixten ELB 400 fick Jaanus en lite bekymrad blick. ”Det här innebär ju att vem som helst nu kan göra de komplicerade fotograferingarna jag har gjort i åratal genom ett fåtal inställningar på blixt och sändare” sa han och skrattade. Vi svarade honom lugnt med att få har fantasi och kreativitet att genomföra de fotograferingar han åstadkommer.