Till bloggen

Test av Lastolite HaloCompact

6 december, 2018 av

Nyligen testade jag nya Lastolite HaloCompact. Det är en ny reflex/diffusor från Lastolite som är riktigt intressant då den skiljer sig mot de traditionella pop-up reflex/diffusor skärmarna.

Så vad är den stora nyheten? För mig så är det tre avgörande skillnader. Styvheten, formfaktorn och monteringsmöjligheterna.

Styvheten gör att den håller formen och inte sviktar/böjer sig. Formfaktorn är otroligt smidig. Nermonterad så blir den inte större än ett litet paraply. Med den inbyggda gängan i handtaget så kan man lätt montera skärmen på ett stativ eller arm.

Håller formen
Kompakt, lätt att packa!
Lättmonterad, gänga i handtaget

Jag fotar ofta mat i restaurangmiljö så jag tänkte testa hur HaloCompact som enda ljusformare skulle funka i en sådan sitaution. Jag tog med två HaloCompact tillsammans med Elinchrom ELB 500 TTL och ELB 400.

Lastolite Halo Compact Test Setup

Blev en relativt enkel setup som fick plats i ett hörn av restaurangen. Här använde jag HaloCompact diffusor som huvudljus på vänster sida. Ställde den andra HaloCompact, med reflex vit sida, på motsatta sidan för att studsa tillbaka ljus och lätta upp skuggorna en aning. För att få lite separation från den något tråkiga bakgrunden så använde jag ELB 400 med reflektor och raster snett bakfrån.

Nedan kan ni se några av bilderna.

Tycker att resultatet blev helt okej för ett sådant här snabbttest. Nu är 82cm något mindre än det jag brukar använda som huvudljus men om man vill ha en väldigt lätt och liten setup så tycker jag HaloCompact fungerar mycket bra! Lätt att få med sig och lätt att montera på arm eller stativ. Kan lätt se scenarion där man kanske vill balansera befintligt ljus med blixt, och då kan ju en liten smidig setup med HaloCompact fungerar riktigt bra.

Som en reflex/diffusor så tycker jag den är klockren. Visst den är inte fullt lika snabb att få upp som en pop-up skärm men så mycket bättre att jobba med!

Fotograf Paul Lindqvist tar lätt till sig ny teknik och har förmågan att använda den för att nå fantastiska bildresultat.
Oavsett om det är en maträtt eller ett företagsporträtt som ska avbildas så tillför Paul motivet det lilla extra som höjer bilden utöver det vanliga.

Följ Paul på sociala medier!

Instagram

Instagram

Hemsida

hemsida

Facebook

facebook