Till bloggen

SpyderX Skärmkalibrering

28 februari, 2019 av

SpyderX Skärmkalibrering

Skärmkalibrering förknippar många ofta med en komplicerad setup och ett moment som tar tid.

Jag har själv använt skärmkalibrering regelbundet de senaste 15-åren och faller nog i kategorin som tycker det är lite tidskrävande och kanske inte det roligaste momentet eller utrustningen för en fotograf.

Så jag blev själv väldigt förvånad över hur stor skillnad SpyderX Elite faktiskt gjorde jämfört med tidigare skärmkalibreringar jag använt, både i tid och resultat

Snabb

Själva kalibrerigen, som tidigare tog upp till 5 minuter, går nu på 1-2 minuter för fullständig kalibrering. Kanske inte verkar vara mycket tid men det gör stor skillnad för mig som gör en kalibrering varannan vecka.

Precision

SpyderX är mycket exakt. En glaslins koncentrerar ljuset till mätsensorn vilket ger hög noggrannhet och känslighet. Ytterligare en sensor placerad ovanpå kalibratorn mäter det befintlig ljuset i rummet och ger live feedback på ljusförhållandena i rummet. Om det t.ex. faller direkt soljus på din arbetsplats kan kalibratorn uppmärksamma dig på det och föreslå åtgärd.

Användarvänlig 

SpyderX med sin nya programvara är föredömligt intuitiv och pedagogisk. Du får hjälp med tydliga instruktioner på skärmen för varje steg och du kan även välja avancerat läge där du får full kontroll över alla parametrar.

Flera skärmar

SpyderX har en funktion för dig som använder flera skärmar på en dator eller har flera datorer (t.ex. bärbar och stationär). Denna funktion använder sig av en målprofil att kalibrera mot. Detta gör att man kan få två helt olika typer av skärmar att matcha varandra tillräckligt bra för att göra det möjligt att jobba med bilder på dem. SpyderX den första enheten jag använt som gör detta bra nog.  Denna funktion som Elite erbjuder är fantastisk för oss som har flera skärmar och ger precis kontroll över matchningen.

För mig har kalibreringen av mina skärmar både blivit lättare, snabbare och mer exakt! Så oavsett om du redan har skärmkalibrering eller tänkt införskaffa din fösta så rekommenderar jag varmt att kolla upp nya SpyderX Elite!

Fotograf Paul Lindqvist tar lätt till sig ny teknik och har förmågan att använda den för att nå fantastiska bildresultat.
Oavsett om det är en maträtt eller ett företagsporträtt som ska avbildas så tillför Paul motivet det lilla extra som höjer bilden utöver det vanliga.

Följ Paul på sociala medier!

Instagram

Instagram

Hemsida

hemsida

Facebook

facebook