Ljusformare

Elinchrom har ett mycket stort utbud av ljusformare, var och en med en unik och särskiljande effekt på ljusets karaktär, spridning och styrka.
Sortimentet omfattas av stora ljusbankar, spotlights, reflektorer med raster m.m. Alla med ett gemensamt: hög kvalitet i kombination med ett attraktivt pris.

Spotlights

Ljusformare försedda med glaslinser ger unik möjlighet att fokusera ljuset och skapa dramatiska effekter. Samtliga Elinchroms blixtmodeller kan användas i kombination med Spotlights.

Reflektorer

Elinchroms reflektorer är designade för att ge optimal effekt tillsammans med Elinchroms breda utbud av studioblixtar. Varje reflektor har unika specifikationer anpassade för olika typer av uppdrag. Flera modeller har tillbehör som raster, filterhållare och klaffar vilket utökar användningsområdet.

Umbrella

Paraplyet har många fördelar som ljusformare. Enkla att transportera, fälla upp och packa ihop. Dessutom ger de olika storlekarna och ytorna mängder med variationsmöjlighet.
Storlek Välj mellan diameter 85cm och 105cm. Vid ljussättning utomhus kan det mindre paraplyet vara fördelaktigt genom att det är ett mindre vindfång. Ett större paraply ger i många situationer ett mjukare ljus med längre övergång mellan ljus och skugga.
Ytor Elinchrom Paraplyer finns med tre olika ytor; Vit, Silver och Transparent. Vita och Silver paraplyer ljussätter motivet genom att blixten studsar mot paraplytyget. Vit ger en större ljusspridning med mjukare övergång till skugga. Silver ger ett hårdare ljus passande för motiv där man vill framhäva kontrast och yta. Det transparenta paraplyet från Elinchrom har två funktioner tack vare att det levereras med tygöverdrag som har silver på insida och svart på utsida. Med tyget monterat fungerar paraplyet som ett vitt paraply, d.v.s. man låter blixten studsa mot tyget. Utan paraplyets tygöverdrag passerar blixtens ljus genom paraplyet och ljuskaraktären blir likt en softbox med fördelen att ljuskällan kan placeras nära motivet.

Elinchrom Paraplyer »

Deep Umbrella

Paraplyer med djup form vilket ger mer koncentrerad ljusbild jämfört med traditionella paraplyer. Som tillbehör finns diffusorduk/Svart bakre panel som ytterligare utökar användningsområdet.
Storlek De djupa paraplyerna finns i två  storlekar 105cm och 125cm. Det mindre paraplyet ger ett mer riktat ljus samtidigt som den djupa formen ger fotografen stor kontroll över ljusflödet.
Ytor Deep Umbrella finns med tre olika tyg; Vit, Silver och Transparent. Vit och Silver används för att studsa ljuset i. Vit ger ett riktat ljus med behaglig övergång mellan ljus och skugga. Silver ger ett relativt hårt ljus, mycket populärt vid mode/fashion fotografering. Dessa paraplyer kan kombineras med en diffusorduk vilket ger ett ljusflöde liknande en softobox. Det Transparenta paraplyet används för att skjuta ljuset igenom. Den kraftigt välvda formen gör att ljuset sprids i alla riktningar likt en globe diffuser. Genom att montera en svart bakre panel som förhindrar att ljuset sprids bakåt, förstärks "globe" effekten ytterligare.

Elinchrom Paraplyer »

Portalite

En serie mycket prisvärda softboxar av hög kvalitet. Portalite finns med Elinchroms standardbajonett samt även för Quadra/ELB 400.
Formen på Portalite är utformad för att optimalt utnyttja ljusflödet från Elinchrom studioblixtar.

Unikt för Elinchrom

Elinchrom har en mycket tillförlitlig och okomplicerad bajonett, standard sedan över 30 år. Den gör det enkelt och snabbt att byta tillbehör. Alla blixtmodeller använder samma tillbehörsfäste.

Tack vare det centralt placerade paraplyfästet på Elinchroms alla blixtar är det möjligt att kombinera olika tillbehör med alla reflektorer. Välj mellan flera storlekar och material på paraplyer samt en serie deflektorer.