Elinchrom Service och Support

Aifo ger snabb och tillförlitlig service för dina Elinchromprodukter som behöver repareras eller när programvara ska uppdateras.

Kontakta alltid oss eller ditt inköpsställe innan du skickar din produkt till oss för service.
Vissa problem kan lösas genom support via e-post eller telefon.
E-post: service@aifo.se
Telefon: 08-720 06 45

Elinchrom

Elinchrom lämnar 2-års garanti på studieblixtar vilken utförs av den agent som apparaturen är distribuerad genom.

För produkter ej distribuerade genom Aifo AB eller utanför garantitiden debiteras serviceavgifter enligt gällande taxa. För produkter som inte omfattas av garanti tillkommer alltid en undersökningskostnad. Kontakt oss för aktuell prisinformation.
Vänd dig alltid till våra auktoriserade återförsäljare för bästa service och support.

Här hittar du information om Elinchrom Garanti »

Information Elinchrom Warranty »

Använd gärna vår Elinchrom Servicesedel » när du skickar in en artikel till oss för kontroll/reparation.

Uppdatering programvara »

Service Elinchrom

Aifo AB
Mariehällsvägen 39 B
168 65 BROMMA
Tel: 08-720 06 45
E-post: service@aifo.se
Öppettider:
Måndag – Torsdag 8:00 – 17:00
Fredag 8:00 – 16:00
Lunchstängt 12:00 – 13:00

Registrera din Elinchrom studioblixt

Registrera din Elinchromblixt och få senaste information om Elinchroms produkter skickad till dig.

Registrering av Elinchrom studioblixt »

Resedokument Elinchrom batterier

Vid resa med flyg, ta alltid ur säkringen eller avaktivera batteriet och skydda batteriets poler med tejp eller skyddslock.
Följ respektive flygbolags anvisningar om hur batterier ska transporteras. I de flesta fall ska Li-Ion batterier tas med i handbagaget.

Ta med battericertifikat som ska uppvisas vid anmodan (länkar till höger)

PDF Dokument

Här kan resedokument nedladdas för olika typer av Elinchrom batterier.

Transportdokument för  Elinchrombatterier »

Firmware Update

Det finns två sätt att uppdatera programvaran i dina Elinchrom enheter

• De senaste produkterna  har USB anslutning som ansluts till dator vid uppdatering
  • Övriga Elinchrom produkter uppdateras från från dator via Skyport USB Module och mjukvaran Elinchrom Updater samt i vissa fall Skyport mjukvara.

Via USB anslutning

Gäller följande produkter:

• Skyport Transmitter Plus HS för Canon
  • ELB 400
  • ELB 500 TTL
  • ELB 1200

För uppdatering krävs:

• Korrekt USB kabel (Micro eller Mini USB kontakt beroende på Elinchrom produkt)
  • En dator med programvaran Elinchrom Updater installerad
    Nedladdning Elinchrom Updater »

Obs! Innan användning av mjukvara måste du godkänna programvarulicensen.
Programvarulicens »

Läs igenom följande dokument för ytterligare information:
Nedladdning dokument »

Via SKYPORT USB MODULE

Gäller följande produkter:

• D-Lite RX One, 2, 4
  • BRX 250, 500
  • ELC Pro HD 500, 1000
  • Quadra AS RX
  • Quadra Hybrid*
  • Skyport Universal Speed*
  • Skyport WiFi Modul*

* Uppdatering endast via Skyport Software (ej Elinchrom Updater)

För uppdatering krävs:

Med Skyport USB MK-II Module (vitt utförande)

Med Skyport USB Module (svart utförande)

Obs! Innan användning av mjukvara måste du godkänna programvarulicensen.
Programvarulicens »

Läs igenom följande dokument för ytterligare information:
Nedladdning dokument »

Aktuell Programvaruuppdatering

Aktuell programvaruversioner: