ELB 400

Elinchrom ELB 400 är ett kompakt, batteridrivet, 424 Ws starkt och 2 kg lätt studioblixtsystem för ljussättning i studio eller utomhus. Systemet är utbyggbart med Elinchroms breda register av tillbehör vilket gör ELB 400 till marknadens mest kompletta batteriblixt.

ELB 400 Hi-Sync 1/2500 sek

Design anpassad efter arbetsmiljö

Ett lamphuvud till ELB 400 väger endast 250 gram och ger ljusstyrka mångdubbelt starkare jämfört med systemkamerablixt. Vikt och storlek gör att lamphuvudet lika enkelt kan placeras på en gata i Paris som i en snöfylld sluttning på Matterhorn. Själva generatorn, ELB 400, placeras som "tyngd” (ELB 400 väger endast 2 kg med batteri) längst ned på stativet eller ligger skyddad kvar i ryggsäcken.

De två lamputtagen gör ELB 400 till en mobil studio. Det är enkelt att skapa vackra bilder med huvudljus och upplättningsljus trots att motivet befinner sig på långt bort från eluttag och civilisation.

Video - Elinchrom ELB 400 speciellt utformad för fotografer som reser lätt och vill ha tillräckligt med kraft för att konkurrera med solen.

Superlätt lamphuvud - Tre alternativ

ELB 400 har två lamputtag och det finns tre varianter av lamphuvuden att välja mellan. Lamphuvudet är litet och kompakt, väger endast 250 g vilket uppskattas av fotografer som arbetar i miljöer där ljuskällan placeras ute i terrängen på skiftande underlag.

Alla lamphuvuden har LED inställningsljus som är energisnålt och har en färgtemperatur av dagsljuskaraktär. Perfekt som fyllnadsljus vid filmning.

Quadra Pro lamphuvud

Elinchrom Quadra Pro lamphuvud ger maximal ljusstyrka och är valet för dig som arbetar med varierande uppdrag.
I kombination med tillbehöret Transmitter Pro ges möjlighet till Hi-Sync fotografering*.


Quadra HS lamphuvud

Optimerad för Hi-Synk fotografering som gör det möjligt att synkronisera din kamera med blixt på 1/8000 sek. Perfekt vid fotografering med mycket snabba slutartider och i situationer när blixtljuset ska dominera i konkurrens med solljuset. Kombinera HS blixthuvud med Transmitter Pro för bästa resultat.

Quadra Action lamphuvud

Har mycket kort brinntid som fryser snabbrörliga motiv. Perfekt för sportfoto eller fashionfoto när t.ex. en skateboardåkare eller ett flygande hår ska återges knivskarpt. Givetvis ger ELB 400 kortast brinntid vid full effekt!

* Hi-Sync ger möjlighet att välja snabbare slutartider än kamerans angivna blixtsynktid.
Quadra Pro-Head ger möjlighet till Hi-Sync på vissa kameramodeller, speciellt modeller med APS-C sensor eller liknande sensorstorlek.
För optimal Hi-Sync funktion på alla kameramodeller rekommenderas Quadra HS-Head.

Michael Clark       1/8000 sek       f/3.5      ISO 800

Skyport fjärrstyrning

ELB 400 har mycket avancerad Skyport-funktion som kan styras från kamerasändare eller från dator. Räckvidden är upp till 200 m utomhus, perfekt för action- och sportfotografen, för både triggning och reglering av uteffekt.

Med Skyport USB (extra tillbehör) kan samtliga funktioner på ELB 400 styras och inställningar lagras i en virtuell studio. Programvaran för Skyport USB är gratis.

Transmitter Pro

Med Transmitter Pro utökas fjärrfunktionen på ELB 400. Kommunikationen är tvåvägs vilket bl.a. innebär att inställd uteffekt syns på Transmitter Pro display.

I kombination med Quadra Pro lamphuvud och Quadra HS lamphuvud blir dessutom Hi-Sync möjlig, vilket innebär att slutartider upp till 1/8000 sek kan användas (beroende på kameramodell). En dröm för både sportfotografen och bröllopsfotografen som med Transmitter Pro kan styra mängden dagsljus på bilden samt fånga alla bilder knivskarpt.

Tristan Shu      1/2500 sek         f/4       ISO 400

Stefan Jönsson      1/8000 sek         f/8       ISO 400

Lockar till kreativ fotografering!

ELB 400 har fantastiska prestanda som ger fotografer världen över möjlighet att ta sagolika bilder i svårtillgängliga och spännande miljöer.
Förutom blixtkraft erbjuder ELB 400 också mängder med inspirerande funktioner.

 • Delay - Ställbar blixtfördröjning för synkronisering när helst under exponeringen. Kombination av flera blixtenheter ger mängder med effekter.
 • Sequence - Sammankoppla flera blixtenheter för snabb seriebildstagning. Upp till 20 st blixtenheter på full uteffekt kan seriekopplas.
 • Strobo - Ger stroboskopisk effekt på samma bildruta.
 • Skymask - Unik funktion som underlättar friläggning av motiv.

Byggd för utomhusbruk!

ELB 400 är byggd för att användas utomhus

 • Hög batterikapacitet, upp till 350 blixtar på full effekt
 • 424Ws i kombination med Full Flash Technology ger hög ljusstyrka
 • Smart viktfördelning, lamphuvudet på toppen av stativet väger endast 250 gram Generator med batteri, 2 kg, hängs på stativfoten
 • Fyra unika lamphuvuden med olika egenskaper
 • Enkel att transportera tack vare modulsystem
 • LED inställningsljus med dagsljuskaraktär
 • Hi-Sync möjlighet med Transmitter Pro
 • Marknadens bredaste tillbehörssortiment

ELB 400

Effekt:
7 – 424 Ws
Omfång: 6,9 Bländarsteg i 1/10, 1/3 eller 1/2 intervall
Brinntid HS-huvud:
(A-uttag) 1/550 sek, (B-uttag) 1/1100 sek
Brinntid Pro-huvud:
(A-uttag) 1/1200 sek, (B-uttag) 1/3000 sek
Brinntid Action-huvud:
(A-uttag) 1/2800 sek, (B-uttag) 1/5700 sek
Hi-Sync med Transitter Pro (extra tillbehör)
Laddtid:
0,3 – 1,6 sek
Batterikapacitet:
350 blixtar på full effekt.
Uppladdningstid för batteri:
1,5 tim
Skyport:
Inbyggd fjärrstyrning
Eye-Cell:
Intelligent slavcellfunktion för triggning via kamerablixt
Storlek:
Med batteri 15x8.5x21 cm, Blixthuvud 9x8x11 cm
Vikt:
Med batteri 2 kg, Blixthuvud 0,25 kg