Till bloggen

Elinchrom HS och Radiostyrt

25 september, 2018 av

Jag har förkärlek till foto & teknik och min brorsa älskar allt radiostyrt så vi har haft lite tankar på att kombinera detta för att få fram lite coola bilder. I början av sommaren gjorde vi ett första test. Framförallt för att testa tajmingen med kameran men givetvis också för att se hur mycket ljus som behövs för denna typ av fotografering.

Utmaning med att fota allt som rör sig snabbt är tajmingen, än mer när det gäller små snabba radiostyrda bilar! I det här fallet var det ju också en utmaning och att frysa rörelsen så vi får en skarp aktion bild. Vi använde Elinchrom HS för att frysa rörelsen med slutartid 1/8000.

För att trigga kameran använder jag en laser. När bilen åker igenom lasern så triggas kameran.

Ljusättningen bestod av ELB 1200 samt ELB 400 med HS huvuden. Blixtarna positionerades lågt ner, snett framför samt bakom bilen. Här är ELB packen oslagbara då de snabbt och smidigt kan positoneras där man vill ha dem tack vare av de små lätta lamphuvudena. Eftersom vi fotograferade med Elinchrom HS vid 1/8000 så var båda packen på max styrka. Eftersom den snabba slutartiden slukar massor med ljus kommer jag nog använda två ELB 1200 för nästa fotografering för att få mer ljus att jobba med.

Ni kan se ett litet BTS klipp och lite av resultatet nedan.

BTS Video

Blev rätt nöjd med testresultatet och vi kommer försöka få till lite nya bilder i höst 2018. Återkommer med fler bilder då!

Fotograf Paul Lindqvist tar lätt till sig ny teknik och har förmågan att använda den för att nå fantastiska bildresultat.
Oavsett om det är en maträtt eller ett företagsporträtt som ska avbildas så tillför Paul motivet det lilla extra som höjer bilden utöver det vanliga.

Följ Paul på sociala medier!

Instagram

Instagram

Hemsida

hemsida

Facebook

facebook