Till bloggen

Downhill Skateboard med Aaron Anderson

5 juli, 2017 av

Artikel av och med fotograf Aaron Anderson som är hämtad och översatt från Elinchrom.
Här kan du läsa artikeln på engelska: Elinchrom ».

It’s all Downhill from Here

By Aaron Anderson

 

downhill skateboarding med ELB 400.

”Jag ville från första början att den här fotograferingen skulle bli annorlunda, den ständiga jakten efter att göra någonting som inte har gjorts tidigare.”

 

Två månader av planering har äntligen lett oss hit, till soluppgången över toppen av Mountain i Golden, Colorado. En fotografering tillsammans med professionella skateboardåkaren Candy Dunga. Ett samarbete som föddes på Instagram och som nu skulle bli verklighet.

 

Aaron Hampshire håller ljuset samtidigt som han skejtar. Jag var otroligt imponerad” 

Planeringen

Min ursprungliga idé var att sitta bak i en bil och att en motorcyklist skulle hålla ljuset bredvid Candy Dunga samtidigt som hon åker nerför berget.

Jag träffade Candy några månader innan för att prata igenom hur pass rimlig denna idé var och hon sa direkt att hennes pojkvän (och världsklass skateboardåkaren) Aaron Hampshire skulle kunna hålla ljuset samtidigt som han skejtade. Jag blev förstås exalterad och oerhört imponerad av förslaget!

Den här plåtningen krävde mycket förberedelse, allt från säkerhet till de tekniska svårigheterna. Alla detaljer fanns nedskrivet på papper innan de slutligen hamnade i kameran.

Vi tillverkade en hållare för HS-huvudet från handtaget på en bomarm samt grepptejp, som används på tennisrackets, så att Aaron enkelt kunde manövrera ljuset medan han skejtade.

Att vi befann oss på en allmän väg var ett annat problem som innebar att vi behövde en ytterligare assistent i slutet av backen, för att veta när vägen var fri från bilar.

Det må vara den mindre glamorösa sidan av fotografering, men planeringen av en fotografering kan vara avgörande om dina bilder kommer att bära eller brista.

”Tidigare har fotografer inte ens kunnat drömma om att placera en batteridriven studioblixt i handen på en skejtare som kommer farande ner för en backe”

Fotograferingen

Under vår första åk förstod vi direkt hur rolig och fantastisk denna plåtning skulle bli.

Jag får fortfarande gåshud av att tänka på det.  

Hängandes ut från bakluckan på min bil, med min D800 och Skyport Plus HS runt nacken, ser jag hur två skateboardåkare far fram i ca 50 km/h samtidigt som blixten går av i soluppgången.

Jag använder min Skyport Plus HS för att justera ELB 400 medan vi befinner oss i skuggan och för att sedan höja styrkan i solenljuset, allt medan vi fotografer i Hi-Sync-läge med slutartider på 1/2000 eller snabbare, för att få knivskarpa bilder.

Det här är vad avancerad teknologi betyder för fotografering, det handlar om att skapa bilder vi tidigare bara kunnat föreställa oss. Jag tror inte att fotografer tidigare ens har kunnat drömma om att med ett blixtbatteri i ryggsäcken komma farande ner för en backe på skateboard. Men vi får göra det!

Tekniken

Det fanns några stycken huvudsakliga faktorer att ta hänsyn till där storlek och vikt troligen var de allra viktigaste. 

Så snart jag fick reda på att en skateboardåkare skulle hålla i ljuset bestämde jag mig för att ELB 400 skulle vara av den rätta passformen, eftersom jag visste att jag enkelt kunde få i den i en ryggsäck och samtidigt ha mycket kraft.

”Så snart jag fick reda på att en skateboardåkare skulle hålla i ljuset bestämde jag mig för att ELB 400 skulle vara av den rätta passformen, eftersom jag visste att jag enkelt kunde få i den i en ryggsäck och samtidigt ha mycket kraft.”

 

Jag bestämde mig slutligen för att kombinera den med ett HS-huvud så att jag hade möjlighet att frysa all rörelse och ha större kontroll över omgivande ljus.

Det svåraste beslutet var förmodligen att bestämma vilken ljusformare jag skulle använda tillsammans med lamphuvudet. Vi bestämde oss slutligen för att använda en standardreflektor på grund av vindmotståndet. I slutändan är det en enkel, men affektiv, uppsättning. Jag kopplade det med Skyport Plus HS så att jag kunde se exakt styrka samtidigt som vi rörde oss och justerade efter behov.

När vi hade vår set-up klar behövde vi inte lägga den mer tankeverksamhet, vilket är precis så det borde vara på en fotografering som denna.

”Om du vill fotografera på det här sättet är allt jag kan säga; Planera, PLAnera, PLAnera!”

Det här är inte den typ av fotografering som kommer i en handvändning, den tar tid, ansträngning och ett bra team av människor.

Det är varför jag blev fotograf, för att skapa bilder tillsammans med människor.


I den här fotografering använde Aaron

ELB 400 HI-SYNC TO GO

SKYPORT TRANSMITTER PLUS HS

 


Följ aaron’s arbete

www.aaronandersonphoto.com

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube