Ljusformare

Elinchrom har ett mycket stort utbud av ljusformare, var och en med en unik och särskiljande effekt på ljusets karaktär, spridning och styrka.
Sortimentet omfattas av stora ljusbankar, spotlights, reflektorer med raster m.m. Alla med ett gemensamt: hög kvalitet i kombination med ett attraktivt pris.

Litemotiv

Elinchrom Litemotiv har en djup design som tack vare många spröt nästa är helt rund. Konstruktionen, i kombination med dubbla diffusordukar samt Elinchroms smarta placering av paraplyfästet, gör att ljusbilden från Litemotiv dramatiskt kan förändras.
Med diffusordukar ger Litemotiv ett stort, mjukt ljus med långsam övergång mellan högdager och lågdager. Perfekt vid t.ex. barnporträtt och gruppbilder.
Utan diffusordukar och med en deflektor (extra tillbehör) placerad i paraplyfästet ger Litemotiv ett spännande, hårt ljus med skarp skuggkant. Lämpligt vid t.ex. lite tuffare porträtt.

Litemotiv Indirect

En serie stora ljusbankar med unik konstruktion där blixten är placerad omvänt inuti softboxen. Designen gör att softboxarna trots sin generösa ytstorlek är relativt grunda, vilket gör att de passar utmärkt i de flesta studios.
Den omvända placeringen av blixten ger en mycket jämn ljusdistribution över hela diffusorduken och skapar den oefterhärmliga Elinchrom ljuskaraktären.

Rotalux

Rotalux är förmodligen de mest kopierade softboxarna i världen p.g.a. den enkla och smarta konstruktionen. Men det är lätt att kopiera design men inte att kopiera kvalitet vilket gör Elinchrom Rotalux till en klass för sig. Precis som alla Elinchroms ljusverktyg är geometrin i Rotalux softboxarna exakt anpassade till ljuset från Elinchroms lamphuvuden. Dessa egenskaper tillsammans med dubbla diffusionsdukar ger det exceptionellt jämna ljuset som Elinchrom softboxar är kända för.
Softboxen kan roteras i sitt fäste, monterad på blixten, vilket gör att fotografen lätt kan justera ljusbilden under fotografering. Flera olika ljusformande tillbehör finns som tillval. Under transport viks Rotalux ihop likt ett paraply och kan förvaras i medföljande väska.

Portalite

En serie mycket prisvärda softboxar av hög kvalitet. Portalite finns med Elinchroms standardbajonett samt även för Quadra/ELB 400.
Formen på Portalite är utformad för att optimalt utnyttja ljusflödet från Elinchrom studioblixtar.

Spotlights

Ljusformare försedda med glaslinser ger unik möjlighet att fokusera ljuset och skapa dramatiska effekter.
Samtliga Elinchroms blixtmodeller kan användas i kombination med Spotlights.

Reflektorer

Elinchroms reflektorer är designade för att ge optimal effekt tillsammans med Elinchroms breda utbud av studioblixtar.

Varje reflektor har unika specifikationer anpassade för olika typer av uppdrag. Flera modeller har tillbehör som raster, filterhållare och klaffar vilket utökar användningsområdet.

Unikt för Elinchrom

Elinchrom har en mycket tillförlitlig och okomplicerad bajonett, standard sedan över 30 år. Den gör det enkelt och snabbt att byta tillbehör. Alla blixtmodeller använder samma tillbehörsfäste.

Tack vare det centralt placerade paraplyfästet på Elinchroms alla blixtar är det möjligt att kombinera olika tillbehör med alla reflektorer. Välj mellan flera storlekar och material på paraplyer samt en serie deflektorer.