Elinchrom Service och Support

Aifo ger snabb och tillförlitlig service för dina Elinchromprodukter som behöver repareras eller när programvara ska uppdateras.

Kontakta alltid oss eller ditt inköpsställe innan du skickar din produkt till oss för service.
Vissa problem kan lösas genom support via e-post eller telefon.
E-post: service@aifo.se
Telefon: 08-720 06 45

Elinchrom

Elinchrom lämnar 2-års garanti på studieblixtar vilken utförs av den agent som apparaturen är distribuerad genom. För produkter ej distribuerade genom Aifo AB eller utanför garantitiden debiteras serviceavgifter enligt gällande taxa.
Vänd dig alltid till våra auktoriserade återförsäljare för bästa service och support.

Här hittar du information om Elinchrom Garanti »

Information Elinchrom Warranty »

Använd gärna vår Elinchrom Servicesedel » när du skickar in en artikel till oss för kontroll/reparation.

Uppdatering programvara »

Service Elinchrom

Aifo AB
Mariehällsvägen 39 B
168 65 BROMMA
Tel: 08-720 06 45
E-post: service@aifo.se
Öppettider:
Måndag – Torsdag 8:00 – 17:00
Fredag 8:00 – 16:00
Lunchstängt 12:00 – 13:00

Registrera din Elinchrom studioblixt

Registrera din Elinchromblixt och få senaste information om Elinchroms produkter skickad till dig.

Registrering av Elinchrom studioblixt »

Resedokument Elinchrom batterier

Vid resa med flyg, ta alltid ur säkringen för batteriet.
Om batteriet transporteras monterat på Quadra/ELB 400 kan det antingen checkas in med övrigt bagage eller tas med som handbagage. Extra Li-Ion batterier som ej är monterade på Quadra/ELB 400, måste checkas in som handbagage.
Lösa batterier ska förses med skyddstejp ovanpå kontakter samt förvaras enskilt i plastpåse eller liknande.

Ta med battericertifikat som ska uppvisas vid anmodan (länkar till höger)

Firmware Update

Det finns två sätt att uppdatera programvaran i dina Elinchrom enheter

• De senaste produkterna som t.ex. ELB 400 och Skyport Plus HS har en USB anslutning som ansluts till dator vid uppdatering
  • Övriga Elinchrom produkter uppdateras från från dator via Skyport USB modulen och Skyport mjukvaran

Via USB anslutning

Gäller följande produkter:

• Skyport Transmitter Plus HS för Canon
  • Skyport Transmitter Plus HS för Nikon
  • ELB 400

För uppdatering krävs:

• Korrekt USB kabel (Micro eller Mini USB kontakt beroende på Elinchrom produkt)
  • En dator med programvaran Elinchrom Updater installerad
    Nedladdning Elinchrom Updater »

Obs! Innan användning av mjukvara måste du godkänna programvarulicensen.
Programvarulicens »

Läs igenom följande dokument för ytterligare information:
Nedladdning dokument »

Via Skyport Programvara

Gäller följande produkter:

• D-Lite RX One, 2, 4
  • BRX 250, 500
  • ELC Pro HD 500, 1000
  • Quadra AS RX
  • Quadra Hybrid
  • Skyport Universal Speed
  • Skyport WiFi Modul

För uppdatering krävs:

Obs! Innan användning av mjukvara måste du godkänna programvarulicensen.
Programvarulicens »

Läs igenom följande dokument för ytterligare information:
Nedladdning dokument »

Aktuell Programvaruuppdatering

Skyport Plus HS

2016-05

Nedladdning Elinchrom Updater »

Canon V.1.3 2016-05

• Korrigering av bugg (Display)
  • Mindre justeringar
  • Uppdatering stabilitet

Canon V.1.2 2016-01

• Korrigering av bugg (Inställningsljuset slås av efter exponering)
  • Uppdatering av timeout
  • Uppdatering av scrollfunktion när fler än 5 studioblixtar är uppkopplade
  • Justering av inställning kontrast i display

Nikon V.1.3 2016-05

• Korrigering av bugg (testknappen funktion)
  • Justering av funktioner i display
  • Uppdatering stabilitet

Nikon V.1.2 2016-01

• Uppdatering av timeout
  • Uppdatering av scrollfunktion när fler än 5 studioblixtar är uppkopplade
  • Justering av inställning kontrast i display

V.1.7

OBS! Innan uppdatering ska ELB 400 ställas i uppdateringsläge genom att knapparna för "Meny" samt "On" samtidigt hålls nedtryckta i 3 sekunder.

• Uppdatering och korrigering av kommunikation med Skyport Plus HS. Vid användning av B-uttag visas rätt värde på Skyport display
  • Uppdatering och korrigering av kommunikation med Skyport Programvara i dator (gäller från version 3.2.0.448)

ELC Pro HD

2016-01

Nedladdning av Elinchrom Programvara »
(För uppdatering krävs Skyport USB Modul)

V.21

• Korrigering av bugg i Stand-by funktion

Skyport Software V3.2.0.350

2016-01

Nedladdning av Elinchrom Programvara »

V3.2.0.350

• Förbättrad stabilitet vid uppkopling mot ELB 400
  • Förbättrad stabilitet vid installation på datorer med språken polska och kinesiska.
  • Justering av mindre buggar